Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sandacz z kalarepą z truskawkowym sosem ze świeżymi ogórkami

Ludzie zmieniają swój stosunek do jedzenia, traktują je bardziej świadomie. Podchodzą do spraw żywienia bardziej osobiście i łączą je ze zdrowym trybem życia. Przebierają w różnych szkołach, wybierają z nich elementy najbardziej im odpowiadające i dochodzą do własnego „kulinarnego zen”. Po latach miotania się między ekstremami i poczucia braku kontroli nad tym, co jedzą, zaczynają odczuwać moc płynącą z bardziej zrównoważonego trybu życia — i wreszcie odnajdują harmonię, wiedząc, co jest dla nich dobre.



Składniki
Sposób przygotowania
  • Filety podziel na 4 porcje, oprósz solą, pieprzem, utłuczonymi w moździerzu goździkami i posmaruj lekko masłem.

  • Kalarepkę obierz, pokrój na dowolny sposób, zblanszuj w osolonej wodzie z cukrem, następnie przełóż do rondelka z masłem i dodaj estragon.

  • Podsmaż na maśle pokrojonego w drobną kostkę ogórka, dodaj miód, sok z cytryny, pokrojone truskawki i dopraw imbirem.

  • Sandacza piecz w 100 stopniach około 15 minut.

Oceny i komentarze: 0