Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sandacz Parzony w bulionie szafranowo-anyżkowym na cukinii, z pianą z czerwonej kapusty i jabłek

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Umyć warzywa, przesmażyć i zalać wodą. Gotować około 40 minut na wolnym ogniu.

  • W bulionie sparzyć wcześniej wyfiletowaną, wyporcjowaną rybę, a następnie osuszyć i przesmażyć skórą do dołu na chrupiąco.

  • Cukinię przysmażyć na maśle.

  • Jabłka karmelizować na cukinii z rozmarynem i zalać sokiem z czerwonej kapusty. Doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać śmietanę.

  • Ostudzić i przelać do syfonu, dodając dwa naboje. Sosem z syfonu napełnić miseczkę i całość ułożyć na talerzu.

Oceny i komentarze: 0