Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z wędzoną flądrą lub dorszem

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach. Powinny być miękkie, ale trzeba uważać żeby ich nie rozgotować. Ostudzone pokrój w dużą kostkę.

  • Musztardę wymieszaj z kilkoma łyżkami oliwy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

  • Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Natkę drobno posiekaj.

  • Ziemniaki delikatnie wymieszaj z sosem musztardowym, cebulą i natką. Dodaj rybę podzieloną na drobne kawałki. Dopraw delikatnie solą i pieprzem cytrynowym.

  • Odstaw na kilkanaście minut aby wszystkie smaki się dobrze przegryzły.

  • Odstaw na kilkanaście minut aby wszystkie smaki się dobrze przegryzły.

Oceny i komentarze: 0