Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Rybna terrina z morelą

Składniki
Sposób przygotowania
  • Morele namocz w gorącej wodzie.

  • Podłużną formę wyłóż folią spożywczą, tak aby wystawała ponad brzegi.

  • Połowę plastrów łososia ułóż jeden obok drugiego.

  • Resztę zmiksuj i wymieszaj z serkiem.

  • Dopraw skórką cytrynową, pieprzem i solą.

  • Wyłóż ½ masy na dno formy, wyrównaj powierzchnię.

  • Ułóż odsączone morele, przykryj terrinę wystającymi plasterkami łososia i włóż do lodówki na noc.

  • Schłodzoną terrinę wyłóż na talerz, zdejmij folię, pokrój ostrym nożem na porcje i podawaj z cząstkami cytryny.

Oceny i komentarze: 0