Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba w panierce z parmezanu

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę posiekać i smażyć na maśle przez 10 minut.

  • Dodać pokrojone w kawałki (ok. 4cm) szparagi, groszek, pieprz i sól.

  • Dusić na wolnym ogniu kolejne 10 minut.

  • W głębokim talerzu wymieszać drobno starty parmezan, mąkę, tymianek i oregano.

  • Rybę zanurzać w mleku, a następnie w parmezanowo-ziołowej panierce.

  • Smażyć na rozgrzanej oliwie, na małym ogniu, przez ok.3 minuty. z każdej strony.

  • Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.

  • Podawać z uduszonymi warzywami.

Oceny i komentarze: 0