Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba po singapursku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Pokroić rybę (mięso) na równe kawałki (ok. 5 cm).

  • Powstałą mieszaniną zagęścić sok na patelni i gotować ok. 2 min.

  • Doprawić ewentualnie do smaku cukrem.

  • Dodać 3 łyżki pokrojonych w kostkę ananasów, usmażoną rybę, zamieszać, by pokryły się sosem i dobrze zagrzać.

  • Na samym końcu dodać 3 łyżki mandarynek i bardzo delikatnie zamieszać.

  • Podawać z ryżem lub chińskim makaronem.

  • Wymieszać białka, 2 łyżki mąki kukurydzianej, wino, szczyptę soli i pieprzu.

  • Do powstałego ciasta włożyć rybę, wymieszać i odstawić na czas rozgrzewania oleju.

  • Kiedy olej będzie gorący, smażyć po kilka kawałków na kolor złotobrązowy do uzyskania chrupiącej skórki.

  • Po wyjęciu rozłożyć na papierowych ręcznikach.

  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju.

  • Włożyć pokrojoną w grube plastry cebulę i smażyć przez 1-2 minuty.

  • Wsypać Curry i smażyć przez dalsze 1-2 min.

  • Wlać ½ szklanki soku z ananasów, ½ szklanki soku z mandarynek i całość zagotować. Łyżkę mąki kukurydzianej połączyć z sokiem z cytryny i rozprowadzić 2 łyżkami gotującego się soku.

Oceny i komentarze: 0