Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba 5 smaków

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Sos sojowy połączyć z sherry.

  • Zagęszczonym sosem glazurować rybę.

  • Po ostygnięciu włożyć na ok. 3 godziny do lodówki. Podawać na zimno.

  • Rybę podzielić na małe kawałki, zalać marynatą i odstawić na 2 godziny.

  • Cebulki posiekać, dodać Przyprawę chińską 5 smaków, imbir, i skórkę z pomarańczy.

  • Całość zalać 600 ml wody i zagotować, po czym gotować na małym ogniu, dopóki objętość płynu nie zmniejszy się o 1/3.

  • Przecedzony sos wlać do rondelka, dodać cukier, ocet i dokładnie wymieszać.

  • Odsączone z marynaty filety obsmażyć na oleju (po 5 minut z każdej strony).

  • Zagotować sos, dodać filety i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut.

  • Ugotowaną rybę wyjąć i ułożyć na półmisku.

  • Sos gotować póki nie uzyska konsystencji syropu.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania ryby i chłodzenia potrawy

Oceny i komentarze: 0