Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Roladki z krewetek z orientalną sałatką warzywną

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Krewetki obieramy, usuwamy przewód pokarmowy i marynujemy w marynacie orientalnej z imbirem pokrojonym w kostkę i posiekaną kolendrą. Następnie nadziewamy na wykałaczki i grilujemy.

  • Warzywa (ogórek i marchewkę) kroimy w cienkie słupki, a sałatę na mniejsze kawałki a cebulę - w cienkie piórka.

  • Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek, sosem sojowym i pieprzem mielonym.

  • Papier ryżowy moczymy w zimnej wodzie przez kilka minut.

  • Na papier układamy sałatkę, warzywa, kiełki i zwijamy w rulonik.

Oceny i komentarze: 0