Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pstrągi w galarecie z koprem

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Sprawione ryby krótko opłukać, do środka włożyć po gałązce kopru.

  • Całość udekorować plasterkami cytryny i papryką.

  • W garnku zagotować wodę z octem, z jedną łyżką soli oraz skórką z cytryny.

  • Do wywaru włożyć rybę i gotować na słabym ogniu około 6 minut.

  • Rybę wyjąć z wywaru, zdjąć skórę (pozostawiając skórę na głowach) i ostudzić.

  • Następnie ostudzone ryby ułożyć na półmisku.

  • Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, rozpuścić w podgrzanym winie, doprawić solą i cukrem, wymieszać z posiekanym koprem.

  • Płynną galaretę ostudzić.

  • Kiedy zacznie gęstnieć polać nią ryby na półmisku.

  • Wymieszać majonez z relishem i polać nim ryby przed podaniem na stół.

Oceny i komentarze: 0