Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pstrąg z rozmarynem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pstrągi skropić ze wszystkich stron sokiem z cytryny i odstawić na 15 min.

  • Podawać z sosem.

  • Następnie ryby osuszyć, posolić i obtoczyć w mące.

  • Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle ok. 6 min.

  • Ułożyć na półmisku i odstawić w ciepłe miejsce.

  • Rozmaryn poddusić na maśle.

  • Podlać wodą i śmietaną.

  • Mąkę rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, dodać do sosu i mieszając, gotować 5 min.

  • Skropić sherry, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

  • Przybrać pstrągi plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.

Oceny i komentarze: 0