Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pstrąg w papilotach z masłem curry i warzywami

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Do masła zetrzyj czosnek. Dodaj łyżeczkę przyprawy curry. Dokładnie wymieszaj. Z miękkiego masła uformuj roladkę, zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki żeby stężało.

  • Pstrąga oczyść, umyj i osusz. Oprósz delikatnie solą i pieprzem.

  • Warzywa oczyść i umyj. Pokrój w cienkie paski wielkości zapałki. Wymieszaj i przypraw delikatnie solą i pieprzem.

  • Tak przygotowanym farszem wypełnij pstrąga. Na wierzch ryby połóż 2 plastry masła curry. Zawiń całość szczelnie w folię aluminiową i ułóż na ruszcie grilla.

  • Opiekaj przez 20-30 minut co jakiś czas przekładając pstrąga na drugą stronę. Podawaj z grillowanymi cząstkami pieczarek.

Oceny i komentarze: 0