Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pstrąg po prowansalsku pieczony z cytrynami i szalotkami

Wypróbuj przepis z programu Wysmakowani na soczystego pstrąga pieczonego z cytryną i szalotkami. Zaskocz swoją rodzinę pysznym i zdrowym posiłkiem!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Pstrąg po prowansalsku pieczony z cytrynami i szalotkami

  • Pstrąga nacieramy ziołami oraz odrobiną musztardy (także wewnątrz). Układamy na papierze dodajemy do wnętrza ryby 2 plasterki cytryny, pokrojone na ćwiartki szalotki oraz czosnek i zawijamy. W papierze bo ona zatrzymuje aromat i naturalny sos. Rybę możemy posypać koperkiem. Podajemy z bagietką i oliwą prowansalską.

  • Sałatka

  • Oliwki i pokrojone pomidorki koktajlowe doprawiamy oliwą i ziołami, czosnkiem mieszamy i gotowe.

  • Oliwa prowansalska

  • Wystarczy wsypać trochę ziół do małej buteleczki, zalać oliwą i szczelnie zamknąć. Wyrazista oliwa stanie się jeszcze bardziej aromatyczna. Taka buteleczka, ładnie udekorowana może być świetnym, własnej roboty upominkiem.

Oceny i komentarze: 0