Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pstrąg nadziewany chrzanem

Święta to moment kiedy na naszych stołach pojawia się wiele ryb, a jedną z nich jest pstrąg. Przepis na pstrąga nadziewanego chrzanem idealnie nadaje się na Wielkanoc. Aromatu dodadzą pieprz cytrynowy, natka pietruszki oraz czarny pieprz. Wypróbuj nasz przepis!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jaja ugotować na twardo, zetrzeć na tarce, dodać chrzan, natkę pietruszki, szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.

  • Filety z pstrąga natrzeć pieprzem cytrynowym.

  • Połowę filetów ułożyć na blaszce, przykryć warstwą masy jajecznej z chrzanem, następnie przykryć pozostałymi filetami.

  • Posmarować olejem i piec ok. 10 -12 min w temp. 170°C.

Oceny i komentarze: 0