Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Przegrzebki na parze z imbirem i dymką

Delikatne przegrzebki w orientalnej marynacie ugotowane na parze z odrobiną przyprawy chińskiej 5 Smaków.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Aby przygotować marynatę, połącz wino, sos sojowy, olej sezamowy i cukier w misce i dobrze wymieszaj.

  • Ułóż przegrzebki w pojemniku do gotowania na parze. Na każdym przegrzebku umieść łyżeczkę marynaty, odrobinę imbiru i dymki oraz szczyptę mieszanki chińskiej 5 Smaków .

  • Umieść pojemnik nad garnkiem z gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze przez 3-4 minuty.

  • Przed podaniem polej każdego przegrzebka jeszcze jedną łyżeczką marynaty i przystrój liściem kolendry.

Oceny i komentarze: 0