Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Paprykarz ze szczupaka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Szczupaka pokroić w dużą kostkę, wyjąć ości, posolić i odstawić na 30 min.

  • Cebule drobno pokroić, poddusić na maśle, a gdy zmiękną, dodać mąkę i lekko podsmażyć.

  • Dolać wody, aby powstał nie za gęsty sos.

  • Włożyć pokrojonego szczupaka, dodać paprykę, imbir oraz pokrojone pomidory bez skórki i gotować przez 10 min.

  • Zalać śmietaną i dusić na małym ogniu ok. 20 min (nie doprowadzić do wrzenia).

  • Paprykarz podawać z kładzionymi kluseczkami.

Oceny i komentarze: 0