Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś z oregano gotowany w folii

Delikatna i soczysta ryba gotowana w folii z suszonymi pomidorami.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przygotuj dwa kwadratowe kawałki pergaminu o boku 25 cm i dwa kwadratowe kawałki folii do pieczenia o boku 30 cm. Połóż pergamin na folię i ułóż na nim kawałki łososia.

  • Na kawałkach łososia ułóż suszone pomidory i posyp oregano. Wyciśnij trochę cytryny i dodaj kilka kropel oliwy z oliwek. Przypraw solą i pieprzem.

  • Złap za krawędzie folii i zawiń ją wokół łososia. Zostaw mały otwór na wierzchu, wlej trochę białego wina i zamknij.

  • Tak przygotowanego łososia piecz w piekarniku przez 12-15 minut.

  • Po wyjęciu, odstaw na dwie minuty, potem ostrożnie rozwiń folię. Przed podaniem posyp świeżym szczypiorkiem.

Oceny i komentarze: 0