Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś z imbirem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę pokroić na kawałki, delikatnie posolić, posypać mąką ziemniaczaną, skropić olejem i 1łyżką soku z cytryny, odstawić.

  • Imbir i dymki drobno posiekać, wymieszać z sosem sojowym, pozostałym sokiem z cytryny, wódką oraz cukrem i dusić na oleju przez 1 minutę.

  • Dodać rybę, dusić 3, 4 min. delikatnie mieszając.

  • Wlać bulion, dodać mielony imbir, doprawić solą, cukrem i wymieszać.

  • Dusićjeszcze ok. 5 min. stale mieszając.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0