Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś po nicejsku z papryką

Klasyczna francuska sałatka, z łososiem przyprawionym papryką słodką KAMIS.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Podgrzej piekarnik do 180oC. Połóż łososia na talerz, spryskaj olejem, posyp papryką i odrobiną soli.

  • Tak przygotowanego łososia piecz w piekarniku przez około 15 minut, w zależności od grubości łososia. Po upieczeniu wyjmij i odstaw do ostygnięcia.

  • Do dużej miski wrzuć zieloną fasolkę, liście sałaty, oliwki, pomidory i młode ziemniaki. Wymieszaj składniki sosu sałatkowego i przypraw do smaku solą i pieprzem. Wlej dwie łyżki sosu do sałatki, wymieszaj wszytko dokładnie i rozłóż na 4 talerze.

  • Na wierzch ułóż płaty łososia, jajka i całość skrop pozostałym sosem sałatkowym.

Oceny i komentarze: 0