Łosoś po nicejsku z papryką

16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 400 g filetów z łososia, ze skórą
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
  • 100 g zielonej, gotowanej zielonej fasolki
  • 100 g umytych liści sałaty
  • 10 czarnych oliwek, przekrojonych na pół
  • 100 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 250 g gotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
  • 2 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w ćwiartki
  • Do sosu sałatkowego:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka Musztarda Dijon
  • 1 łyżka Ocet winny z białego wina
  • szczypta cukru
  • Sól morska
  • Pieprz czarny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy