Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś pieczony pod kruszonką

Składniki
Sposób przygotowania
  • Filet z łososia oczyść umyj i osusz. Podziel na porcje. Przypraw solą i czarnym pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i zapiekaj rybę 6-7 minut.

  • Bułkę tartą podpraż na maśle na złoty kolor. Dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj i przełóż do miski. Przypraw solą i pieprzem. Miód połącz z winem.

  • Każdą porcję upieczonego łososia polej obficie sosem winno-miodowym i obsyp kruszonką.

  • Na wierzch ułóż po kilka płatków suszonego czosnku. Podawaj z ryżem jaśminowym, kaszą jaglaną lub słodkimi ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0