Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krewetki z imbirem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Przygotować sos: 100 ml wody wymieszać z sosem sojowym, sokiem z cytryny i pomarańczy.

  • Podawać gorące.

  • Dodać miód, imbir, czosnek i dymkę. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać dokładnie z pozostałą wodą.

  • Dodać do sosu i zagotować.

  • Doprawić solą i tabasco.

  • Ochłodzić.

  • Krewetki obrać, usunąć czarne żyłki, umyć w osolonej wodzie, osaczyć na sicie.

  • Włożyć krewetki do przygotowanego sosu, marynować 1 godz.

  • Krewetki wyjąć z marynaty, ułożyć na aluminiowej folii, skropić sosem z marynaty, piec w grillu 5 min.

  • Po wyjęciu z grilla przekłuć każdą krewetkę wykałaczka.

Oceny i komentarze: 0