Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krewetki marynowane w kurkumie i imbirze

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Krewetki rozetnij wzdłuż grzbietu. Oczyść i umyj, obierz z części pancerzy zostawiając ogon.

  • Olej wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny i przyprawami. Dodaj roztarty z solą czosnek i posiekaną drobno kolendrę.

  • Krewetki wrzuć do marynaty i odstaw na 2-3 godziny. Nadziewaj krewetki na patyczki do szaszłyków.

  • Opiekaj na ruszcie po 2-3 minuty z każdej strony.

Oceny i komentarze: 0