Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Flądra po azjatycku z pieprzem cytrynowym

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Flądrę oczyść, umyj i osusz.

  • Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

  • Do oleju dodaj pieprz cytrynowy, chili, imbir i koper. Wymieszaj wszystko razem z czosnkiem i dopraw do smaku świeżo mieloną solą morską.

  • Mieszanką ziołową natrzyj flądrę z obu stron.

  • Połóż rybę na ruszcie grilla i opiekaj po kilkanaście minut po każdej ze stron.

  • Przed podaniem skrop flądrę sokiem z cytryny i posyp drobno posiekaną świeżą kolendrą.

Oceny i komentarze: 0