Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Faszerowany karp z rodzynkami

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Filet z karpia umyć, oczyścić, zdjąć skórę, ale tak, aby zostało na niej część mięsa.

  • Oddzielone mięso z karpia zmielić przez maszynkę, dodać jaja, śmietanę, brandy, rodzynki i pokrojoną wcześniej w kostkę i podsmażoną na oleju cebulkę.

  • Doprawić do smaku pieprzem, majerankiem, przyprawą do ryb, solą i wyrobić na jednolitą masę.

  • Całość ułożyć na skórach i zawinąć w folię spożywczą.

  • Gotować w brytfance ok. 30 min. Wyjąć i wystudzić.

Oceny i komentarze: 0