Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dorsz w sosie chrzanowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Żaroodporne naczynie wysmarować 1 łyżką masła.

  • Ryby posypać z obu stron przyprawą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i każdą polać łyżką soku z cytryny.

  • Na pozostałym maśle zrumienić mąkę, wlać mleko i wywar i cały czas mieszając zagotować.

  • Przyprawić solą do smaku.

  • Powstałym sosem zalać rybę i piec bez przykrycia 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.

  • Składniki sosu chrzanowego włożyć do garnka, wymieszać i powoli zagotować.

  • Zapieczoną rybę podawać z sosem chrzanowym i smażonymi ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0