Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dorsz pieczony z masłem ziołowym podany z salsą pomidorową

Składniki
Sposób przygotowania
  • Miękkie masło wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem i suszoną kolendrą w liściach. Dodaj otartą skórkę z cytryny i trochę soku. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Uformuj wałeczek.

  • Zawiń w folię i odstaw do lodówki aby stężało. Filety z dorsza umyj i osusz. Podziel na porcje. Ułóż na wyłożonej pergaminem blasze skóra do dołu. Przypraw solą i pieprzem.

  • Na każdy kawałek ryby połóż kilka grubych wiórków masła z kolendrą. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i zapiekaj około 10 -15 minut. Podawaj z salsą pomidorową i ryżem jaśminowym.

Oceny i komentarze: 0