Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dorsz duszony w maśle z winem i estragonem

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Filety z dorsza opłucz, osusz i podziel na porcje.

  • Czosnek obierz i pokrój na cienkie płatki.

  • Przygotuj 4 arkusze folii aluminiowej. Na każdy połóż porcję dorsza, kilka plasterków czosnku, z cytryny oraz łyżkę masła.

  • Wszystko posyp suszonym estragonem. Dopraw pieprzem cytrynowym i solą morską. Podlej białym winem.

  • Zawiń w folię tak by powstały szczelne pakieciki. Połóż na ruszcie grilla i opiekaj przez około około 15-20 minut.

Oceny i komentarze: 0