Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dorada po hiszpańsku

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę sprawić, pokroić na filety, skropić sokiem z cytryny i posolić.

  • Przyprawić do smaku Pieprzem.

  • Gotować nadal pod przykryciem, jeszcze 15 minut.

  • Danie podawać gorące ze świeżą sałatką.

  • Porcje ryby oprószyć mąką i zrumienić z obu stron (po ok. 2 min) na silnie rozgrzanej oliwie z oliwek.

  • Następnie dosmażyć na małym ogniu.

  • Usmażoną rybę przełożyć na talerz.

  • Jajko ugotować na twardo.

  • Cebulę, pomidory i ziemniaki pokroić w plasterki.

  • Na tłuszczu pozostałym ze smażenia udusić cebulę i pomidory.

  • Dodać obrane ziemniaki, marynowane cebulki i czosnek Dodać około ½ szklanki wody, pod przykryciem doprowadzić do wrzenia i przez ok. 15 minut gotować na małym ogniu.

  • Następnie dodać rybę, drobno posiekane jajko i natkę pietruszki.

Oceny i komentarze: 0