Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cazuela de pescado

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W gorącym kociołku na oliwie smażymy czosnek i cebulę pokrojoną w piórka.

  • Kiedy zupa jest już gęsta doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i pieprzem cayenne.

  • Na koniec posypujemy danie drobno posiekaną natką pietruszki.

  • Następnie dodajemy chilli, pokrojoną marchewkę i zieloną część pora.

  • Warzywa smażymy 5 minut i dodajemy białe wino.

  • Następnie dolewamy wodę i dodajemy szkielety rybne i gotujemy około 20 minut, do uzyskania wywaru.

  • Następnie wyciągamy szkielet i dodajemy pastę pomidorową.

  • Następnie wrzucamy oregano i bazylię w całości.

  • Kroimy filet z jesiotra na kwadraty 2cmx2cm i dodajemy do zupy.

  • W tym momencie zmniejszamy ogień pod kociołkiem, delikatnie redukujemy, nie mieszając żeby ryba się nie rozpadła, a zupa zgęstniała.

  • Nad ogniem opalamy całą paprykę czerwoną i obieramy ze skóry, kroimy w małą kostkę i dodajemy do zupy.

Oceny i komentarze: 0