Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zielone szparagi z łososiem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Oczyszczone szparagi gotować ok. 15 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem szczypty Soli i cukru.

  • Podawać z bagietką.

  • Brokuł podzielić na różyczki i blanszować 4 minuty w osolonym wrzątku, po trzech minutach dodać pokrojony w krążki por.

  • Zblanszowane warzywa odcedzić i zahartować zimną wodą.

  • Filety łososia oprószyć pieprzem i solą, a następnie smażyć na wolnym ogniu na sklarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony.

  • Podzielić na nieduże kawałki.

  • Przyrządzić sos holenderski wg przepisu, dodając pod koniec estragon.

  • Do sosu dodać kukurydzę, zblanszowane brokuły, por i łososia.

  • Całość delikatnie wymieszać.

  • Odsączone szparagi ułożyć na półmisku i polać sosem.

Oceny i komentarze: 0