Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Warzywa w cieście piwnym

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Mąkę dokładnie wymieszać z żółtkami, piwem i Przyprawą go grilla Grill ziołowy.

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

  • Warzywa oczyścić, umyć, pokroić na kawałki lub w plastry i blanszować 2-3 minuty w osolonej wodzie.

  • Przelać zimną wodą, osączyć i ostudzić.

  • Grzyby oczyścić i udusić, po wystudzeniu posolić.

  • Warzywa i grzyby obtoczyć w cieście i smażyć porcjami w głębokim tłuszczu po ok. 2 minuty.

  • Wyjąć na papierowy ręcznik i osączyć.

  • Podawać jako przekąskę lub przystawkę do grillowanego mięsa.

Oceny i komentarze: 0