Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tapenada (Prowansalska pasta z czarnych oliwek)

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Czosnek drobno posiekać.

  • Kapary dokładnie przepłukać i osuszyć.

  • Filety anchois osączyć z oliwy i drobno posiekać.

  • Czosnek, kapary i anchois przełożyć do miksera, dodać oliwki, tymianek, cząber, wlać sok z cytryny i wszystko dokładnie zmiksować.

  • Doprawić pieprzem i ciągle mieszając, dolać cienką strużką oliwę, aż powstanie gęsta, smarowna pasta.

  • Podawać z bagietką do aperitifu lub do dań kuchni śródziemnomorskiej.

Oceny i komentarze: 0