Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Smażone krewetki z sosem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Krewetki rozmrozić, opłukać pod bieżącą, zimną wodą i osączyć.

  • Usmażyć na złocisty kolor w dużej ilości gorącego tłuszczu i ułożyć na podgrzanym półmisku.

  • Sos podać osobno.

  • Z soku cytrynowego, koniaku, sosu tabasco i pieprzu wymieszać marynatę.

  • Włożyć do niej krewetki na 30 min, od czasu do czasu krewetki odwrócić.

  • Cebulę zetrzeć.

  • Śmietanę sztywno ubić, wymieszać z sokiem z pomarańczy, sherry i keczupem.

  • Dodać cebulę oraz chili, cukier i sól do smaku.

  • Sos delikatnie wymieszać i odstawić.

  • Krewetki wyjąć z marynaty, osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

  • Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.

Oceny i komentarze: 0