Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Śledzie z suszonymi grzybami

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby namoczyć w ½ l wody i odstawić na 1 godzinę, następnie w tej samej wodzie ugotować.

  • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę grzyby, ketchup i rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru z gotowanych grzybów.

  • Powstały sos doprawić gałką muszkatołową i pieprzem.

  • Odstawić do wystygnięcia.

  • Śledzie wymoczyć, pokroić w 3-4 cm kawałki, ułożyć na półmisku zalać sosem i odstawić na 2 godziny.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas "dochodzenia" śledzi

Oceny i komentarze: 0