Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczone rogaliki serowe

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Parówki pokroić w drobniutką kosteczkę, ementaler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ser roquefort rozdrobnić na niewielkie kawałki.

  • Wymieszać parówki, sery, śmietankę i doprawić pieprzem.

  • Ciasto rozmrozić i wyciąć krążki o średnicy ok. 10cm.

  • Na środek każdego krążka nałożyć porcję farszu i skleić brzegi (jak przy pierogach).

  • Posmarować żółtkiem, nakłuć wykałaczką lub widelcem.

  • Ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec ok. 20 minut w temp. 210ºC.

  • Powinny nabrać złotego koloru.

  • Podawać na ciepło jako samodzielną przystawkę lub dodatek np.: do sałaty, barszczyku.

Oceny i komentarze: 0