Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Naleśniki ze szparagami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać jajka, parmezan i stopione masło, stale mieszając.

  • Wyrobić gładkie ciasto i odstawić na ok. 30 minut.

  • Obrane szparagi gotować 15-20 minut, w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru.

  • Wyjąć z wody i osączyć.

  • Usmażyć na oleju 8 cienkich naleśników.

  • Jogurt wymieszać z solą, pieprzem, chrzanem, śmietaną i posiekaną natką pietruszki.

  • Na każdym naleśniku ułożyć plaster szynki i 4-5 szparagów.

  • Zawinąć.

  • Podawać polane sosem z zieloną pietruszką.

Oceny i komentarze: 0