Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jajka faszerowane z przyprawą do żurku i barszczu białego

Charakterystyczny aromat żurku lub białego barszczu w paście jajecznej? Dlaczego nie? Dzięki przyprawie do żurku i barszczu białego Kamis jaja nabierają jeszcze bardziej wielkanocnego charakteru. Można do nich dodać dowolną wędlinę (np. szynkę lub kabanosy), żółty ser i obowiązkowo wiosną – zdrową zieleninę!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ugotuj jaja na twardo.

  • Z czterech odetnij górną część i wydrąż, wyciągając żółtko.

  • Drobno posiekaj, razem z pozostałymi jajkami. Dodaj kiełki brokuła.

  • Majonez wymieszaj z jogurtem oraz przyprawą do żurku i barszczu białego.

  • Połącz z jajami i kiełkami.

  • Umieść pastę w wydrążonych jajach, tworząc na górze kopułkę.

  • Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Oceny i komentarze: 0