Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jajka faszerowane krewetkami

Jajka faszerowane to przystawka najczęściej spotykana na naszych stołach podczas Świąt Wielkanocnych. Dlaczego tak bardzo lubimy jajka faszerowane? Dlatego, że możemy je przygotować na wiele sposobów w zależności od naszych upodobań oraz fantazji. My proponujemy jajka faszerowane krewetkami. Smacznego!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół.

  • Wyjmij żółtka i zachowaj je do innego dania.

  • Krewetki odsącz z zalewy i przełóż do miski.

  • Dodaj obranego i pokrojonego w drobną kostkę ogórka.

  • Dopraw pieprzem i solą ziołową.

  • Farsz nałóż do jajek.

  • Majonez wymieszaj z musztardą, powstałym sosem udekoruj jajka.

  • Na każdym połóż kilka gałązek rzeżuchy.

Oceny i komentarze: 0