Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chrupiące pierożki z nadzieniem z karpia

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Z mąki, ciepłej wody, jaja, łyżki oleju przygotować ciasto na pierogi.

  • Filet z karpia zmielić przez maszynkę na grubym sicie, dodać podsmażoną na oleju, pokrojoną w drobną kostkę 1 cebule, doprawić przyprawą do ryb i pieprzem ziołowym.

  • Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki.

  • Nadziać je farszem z karpia, ugotować, a następnie podsmażyć na złoto na oleju.

  • Borowiki oczyścić, umyć i pokroić w grube cząstki z cebulką.

  • Podlać winem, dodać śmietankę i koperek.

  • Doprawić solą i białym pieprzem.

  • Gotować do uzyskania konsystencji sosu.

Oceny i komentarze: 0