Chińskie pierożki podawane na zimno z kremowym sosem dukkah

19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Chińskie pierożki:
  • 2 szklanki grubo pokrojonych liści i łodyg chińskich brokułów, rapini lub innej odmiany brokułów
  • 2 łyżki wina ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki drobno pokrojonego czosnku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 0|25 kg mielonej wieprzowiny
  • 0|25 kg obranych krewetek, pokrojonych na 0,5 cm kawałki
  • 40 płatków ciasta wonton
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
  • Kremowy sos dukkah:
  • 1/4 filiżanki masła orzechowego
  • 5 łyżek stołowych wody
  • 3 łyżki stołowe mieszanki przypraw dukkah
  • 2 łyżki octu z wina ryżowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 2 łyżeczki Chili w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy