Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sól z mango, curry i limonką

Tę pyszną mieszankę gruboziarnistej soli morskiej, curry w proszku, suszonego mango, czerwonej papryki i skórki z limonki dodaj do warzyw, kurczaka, krewetek, ryżu i innych potraw przed podaniem, by nadać im wyrazisty smak.

Składniki
Porcja dla: 6 łyżek lub 72 porcje
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj sól morską i olej do dokładnego połączenia składników. Dodaj curry w proszku i chilli, dobrze wymieszaj. Wmieszaj mango i skórkę z limonki.

  • Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym i suchym miejscu. W razie potrzeby wszelkie grudki rozkrusz przed użyciem.

Oceny i komentarze: 0