Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z ogórków

Składniki
Sposób przygotowania
  • Warzywa obrać, ogórki pokroić w plastry, cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć na grubej tarce, dodać 1 łyżkę soli i wymieszać.

  • Wodę zagotować z octem, cukrem, 1 łyżę soli, dodać oleju, kurkumę i pozostałe przyprawy.

  • Odciśnięte warzywa układać w słoikach, zalać gorącą zalewą.

  • Zakręcone słoiki ustawić na ścierce w garnku, zalać wodą do 2/3 wysokości. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Następnie wyjąć słoiki i ustawić do góry dnem do wystudzenia.

Oceny i komentarze: 0