Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kiszona cukinia

Cukinia to lekkostrawne warzywo, które zawiera mnóstwo witamin i minerałów. To niskokaloryczne warzywo jest idealne dla osób odchudzających się. Cukinia jest również pożądana w diecie antyrakowej oraz odkwaszającej. Wypróbuj nasz przepis i posmakuj cukinii w nieco innej odmianie.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Młode, cienkie cukinie umyć, osuszyć, pokroić na kawałki grubości 2 cm.

  • Litr wody zagotować z solą, listkami laurowymi, pieprzem, zielem angielskim i gorczycą, ostudzić.

  • Słoiki napełnić cukinią, czosnkiem, koprem i liśćmi wiśni.

  • Warzywa zalać ostudzoną zalewą z przyprawami.

  • Słoje dobrze zamknąć.

  • Pozostawić na 2-3 dni w temperaturze pokojowej.

  • Następnego dnia słoiki wynieść do spiżarni lub piwnicy.

Oceny i komentarze: 0