Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tortoglioni (świderki) z pomidorami i szparagami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Szparagi obrać i gotować w posolonej wodzie 15-20 min.

  • Wyjąć, osączyć i pokroić na 3 cm kawałki.

  • Główki odłożyć do przybrania.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę.

  • Cebulę posiekać.

  • Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pomidory i smażyć mieszając 10 min.

  • Następnie dodać szparagi, zagotować, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  • Wymieszać z ugotowanym al dente makaronem, przybrać główkami szparagów i posypać parmezanem.

Oceny i komentarze: 0