Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryż na słodko

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę.

  • W rondlu rozgrzać tłuszcz, zeszklić na nim cebulę.

  • Dodać ryż, smażyć przez minutę.

  • Zalać rosołem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.

  • Marchewki i pory pokroić w cienkie słupki.

  • Marchewki dodać do ryżu po 10 minutach gotowania, pory po 15 minutach.

  • Rodzynki wymieszać z orzeszkami, wsypać do ugotowanego ryżu.

  • Gotową potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonym imbirem.

Oceny i komentarze: 0