Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Makaronowy torcik

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mleko i litr wody zagotować, posolić.

  • Formę wysmarować tłuszczem, układać na przemian warstwy makaronu i farszu, kończąc układanie warstwą makaronu.

  • Tort piec 45 minut w temperaturze 220 stopni.

  • Wrzucić makaron, gotować 8 minut.

  • Odcedzić, przelać zimną wodą.

  • Brokuły podzielić na małe różyczki, gotować 10 minut w osolonej wodzie.

  • Jajka, rozbić, oddzielić białka od żółtek.

  • Żółtka wymieszać z brokułami.

  • Szynkę pokroić w cienkie paseczki, ser zetrzeć na tarce, wymieszać.

  • Masło roztopić na patelni, polać szynkę i ser.

  • Brokuły połączyć z szynką i serem, wymieszać dodać ubite na sztywną pianę białka, przyprawę, pieprz, jeszcze raz wymieszać.

Oceny i komentarze: 0