Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cytrynowy ryż

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ryż wsypać do 2 litrów wrzątku, dodać kurkumę i pół łyżeczki soli.

  • Ryż ugotować prawie do miękkości.

  • Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać posiekane orzechy, nasiona gorczycy, listki laurowe i chili.

  • Wszystko razem smażyć na małym ogniu przez dwie minuty.

  • Osączyć ryż, dodać do przypraw i smażyć na patelni przez trzy minuty.

  • Na koniec dodać pół szklanki wiórków kokosowych, 2 łyżki soku z cytryny, łyżkę siekanej natki pietruszki i pół szklanki śmietanki.

  • Przykryć i gotować na małym ogniu, aż do zniknięcia płynu.

Oceny i komentarze: 0