Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Udziec jagnięcy z ziołami i fasolką

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oliwą, pieprzem, ziołami i solą.

  • Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

  • Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

  • Piec 15-20 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 180° C i piec ok. 75 minut.

  • Fasolkę odcedzić i przełożyć do rondla, dodać masło, mocno podgrzać.

  • Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.

  • Podzielony na porcje udziec podawać z fasolką, bagietką i ewentualnie sałatą.

Oceny i komentarze: 0