Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Stew z baraniny, topinamburu i warzyw korzeniowych

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Oddzielamy mięso od kości i kroimy w drobną kostkę.

  • Do rozgrzanego kociołka dodajemy kości, pora i czerwoną cebulę pokrojoną w ćwiartki.

  • Kiedy kości się zesmażą, zalewamy szklanka wina i całość redukujemy.

  • Mięso marynujemy w czerwonym winie, musztardzie oraz ziołach.

  • Wszystkie warzywa kroimy w dużą, równą kostkę.

  • Wyciągamy z kociołka kości, cebule, pora i wrzucamy mięso wraz z marynatą, przesmażamy i dokładamy warzywa.

  • Po chwili, kiedy warzywa zaczynają nabierać kolorów, całość podlewamy czerwonym winem i gotujemy przez 1,5 godziny.

  • Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Oceny i komentarze: 0