Ragu z dzika i olej z pestek winogron aromatyzowany estragonem

21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Składniki na ragu z dzika:
  • 1 kg mięsa z dzika na gulasz, w kawałkach
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka smalcu wieprzowego
  • 1 łyżka dżemu z jagód
  • Liście laurowe w torebce, (1 liść)
  • 1 szt. skórki startej z pomarańczy
  • 1 szt. skórki startej z cytryny
  • 1 łyżka Musztarda delikatesowa
  • Lubczyk
  • Estragon w torebce
  • 3 szt. Ziele angielskie w torebce, (rozdrobnione)
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 250 g makaronu pappardelle
  • 70 g orzechów włoskich, prażonych, drobno posiekanych
  • 1 łyżeczka Tymianek w torebce
  • 1 pęczek pietruszki, drobno posiekany
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • Składniki na olej z pestek winogron aromatyzowany estragonem:
  • Olej z pestek winogron
  • Estragon w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy