Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Potrawy na piknik

Składniki
Sposób przygotowania
  • Kanapki: Z chleba odcinamy górną część i odkładamy. Chleb wydrążamy. Tak powstałą skorupkę wypełniamy warstwami naszych dodatków – sałatą, szynką, musztardą, papryką, serem, pomidorami, rucolą. Między warstwami dodajemy przyprawy. Wypełniony chleb zakrywamy odkrojoną częścią i gotowe. Chleb dobrze jest zawinąć folią przykryć talerzem i obciążyć czymś aby wszystkie warstwy w środku dobrze się ułożyły i przegryzły smakami. Przygotowujemy jedną kanapkę a wystarcza dla kilku osób!

  • Bananowy wrap: Tortille podgrzewamy aby łatwiej się zwinęła. Smarujemy masłem orzechowym, delikatnie doprawiamy kardamonem, chili i cynamonem, posypujemy rozdrobnioną granolą. Układamy banana i zawijamy. Możemy pokroić na plasterki.

  • Szaszłyk owocowy: Truskawki, ananasa, kiwi, banana, melona kroimy w plasterki i nadziewamy na patyczki grilowe. Szaszłyki gotowe!

  • Mrożona herbata waniliowo – kardamonowa

  • Zaparzamy herbatę z kardamonem, laską wanilii, dodajemy 2 łyżeczki cukru waniliowego, studzimy, dodajemy plastry cytryny, 2 łyżki miodu i wstawiamy do lodówki. Do picia jest gotowa po schłodzeniu!

Oceny i komentarze: 0